Itt a Pingvin 4.0

Összeszedtünk mindent, amit tudni érdemes a Google Pingvin algoritmus legújabb verziójáról.

Valós idejű, azonnali frissítések

Amikor a Pingvin 3.0 bevezetésre került, több weboldal adminisztrátora panaszt tett a Googlenél, hogy az oldaluk lekerült a keresőmotor listájáról. Ennek több oka is volt. Ilyen például SEO helyezések manipulálása olyan linkgyüjtő oldalakkal, amelyek a Google fekete listán vannak, illetve a rendkívül gyenge minőségű backlinkek elszaporodása. Vannak olyan károsult oldalak is, akiknek közel két évet kellett várni, hogy visszakerüljenek a találati listára. A leleményesebbek azonnali javításokat végeztek, és bejelentették a frissítést, hogy minél hamarabb javuljon a helyzet, azonban még ez is súlyos hónapokat vett igénybe. A Pingvin 4.0 verziójával már mindez a múlté. Az algoritmus olyan frissítéseket kapott, amely újraértelmezi és némileg automatizálja az indexelési folyamatokat.

A Pingvin 4.0 végre nem tiltja le a teljes oldalt...

... amennyiben csak egy aloldal a hibás. Mostantól csak a hibás aloldalakat bűnteti a listáról való levétellel, nem pedig az egész oldal tűnik el a ködbe. Ez kiemelkedően jó hír, és fontos frissítés.

Biztosan nem lesz Pingvin 5, se 5.1! De 6 se!

Ha a Google közzétesz egy új frissítést az algoritmussal kapcsolatban, biztosra vehető, hogy Tőlük fogunk a legelőször értesülni róla. Állításuk szerint ez az utolsó olyan frissítés, ami kifejezetten verziószámhoz köthető, mivel innentől kezdve a változások folyamatosan és azonnal lépnek életbe. 

Az utolsó frissítés a weboldalak kevesebb mint 1%-át érintette, így nagy valószínűséggel semmilyen kár nem érte a Tiédet sem.

Ha azonban biztosra szeretnél menni, küldd el nekünk a weboldalad címét, és mi részletesen elemezzük SEO és backlink szempontból, és ha mégis változtatni kell, ránk számíthatsz!